Politika piškotkov

Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jo shranimo v vaš brskalnik ali na trdi disk vašega računalnika, če se strinjate. Brez vašega soglasja lahko namestimo le nujne piškotke. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo na trdi disk vašega računalnika. Naše spletno mesto uporablja piškotke, da vas razlikuje od drugih uporabnikov našega spletnega mesta. Na ta način vam lahko ponudimo dobro izkušnjo med brskanjem po naši spletni strani in izboljšanje naše spletne strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se znova izbrišejo na koncu seje brskalnika, torej po zaprtju brskalnika (tako imenovani sejni piškotki). Drugi piškotki ostanejo v vaši napravi in nam omogočajo, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik (trajni piškotki). Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in se posamezno odločite, ali jih boste sprejeli ali v določenih primerih ali na splošno izključili sprejem piškotkov. Če piškotkov ne sprejmete, je uporabnost nekaterih storitev omejena.

Spletno mesto uporablja nujne piškotke, da spletno mesto deluje. So sestavni del delovanja spletnega mesta. Da bi to delovalo pravilno za vas, priporočamo, da piškotke omogočite. Poleg tega spletno mesto uporablja še druge vrste piškotkov. (npr. funkcionalne piškotke, analitične piškotke).

Kaj naredijo piškotki?

Piškotki omogočajo spletnim mestom, da vsakemu uporabniku ponudijo najboljšo možno izkušnjo. Brez piškotkov to spletno mesto ne bi moglo izvajati nekaterih preprostih nalog.

So piškotki varni?

Da, ne škodujejo vašemu računalniku in ne vsebujejo informacij, ki bi jih drugi lahko uporabili za osebno identifikacijo. Prav tako ne vsebujejo nobenih občutljivih podatkov, kot so vaš e-poštni naslov ali podatki o plačilu.

Ali lahko izklopim piškotke?

Postopek sledenja sicer lahko preprečite na različne načine: a) Če ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika, zlasti z zavrnitvijo piškotkov tretjih oseb, ne boste prejeli nobenih oglasov tretjih ponudnikov; b) z deaktiviranjem piškotkov za sledenje t.i. »konverzijam«, z nastavijo svojega brskalnika na www.googleadservices.com https://adssettings.google.si ; c) z deaktiviranjem oglasov ponudnikov, ki so del samoregulacijske kampanje "Your add choices" na podlagi zanimanja, prek povezave http://www.aboutads.info/choices. Ta nastavitev bo izbrisana, če izbrišete piškotke; d) s trajno deaktivacijo v brskalnikih Firefox, Internet Explorer ali Google Chrome pod povezavo http://www.google.com/settings/ads/plugin . Radi bi poudarili, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabiti vseh funkcij te strani.

Katere piškotke uporablja to spletno mesto?

Obstajajo naslednje vrste piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: To so piškotki, ki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta. Sem spadajo na primer piškotki, s katerimi se lahko prijavite na varna področja našega spletnega mesta. Za namestitev teh piškotkov ne potrebujemo vašega soglasja.
  • Analitični piškotki: Omogočajo nam prepoznavanje in štetje števila obiskovalcev ter ogled, kako se obiskovalci premikajo po naši spletni strani, ko jo uporabljajo. To nam pomaga izboljšati način delovanja našega spletnega mesta, na primer tako, da zagotavlja, da lahko uporabniki zlahka najdejo tisto, kar iščejo.
  • Ciljni piškotki: Ti piškotki beležijo vaš obisk naše spletne strani, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jih spremljali. Te podatke bomo uporabili, da bomo naše spletno mesto in oglase, ki so na njem prikazani, bolj prilagodili vašim interesom. V ta namen lahko te podatke posredujemo tudi tretjim osebam.
  • Funkcionalni piškotki: Uporabljajo se za prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletno mesto. Na ta način lahko prilagodimo svojo vsebino za vas, vas pozdravimo po imenu in shranimo vaše nastavitve (npr. Izbiro jezika ali regije).

Youtube video vtičniki

Na delih tega spletnega mesta Vileda so na voljo videoposnetki z Youtubea. YouTube upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA ("Google"). Nastavitev razširjene zaščite podatkov je aktivirana za videoposnetke iz YouTuba, ki so integrirani na našem spletnem mestu. To pomeni, da se podatki obiskovalcev tega spletnega mesta Vileda ne zbirajo in ne shranjujejo na YouTubu, razen če obiskovalci predvajajo videoposnetek. Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani ponudnika ter vaše druge pravice in možnosti nastavitve za zaščito vaše zasebnosti najdete v Googlovem pravilniku o zasebnosti https://policies.google.com/privacy?hl=sl-NL&fg=1

Uporaba določenih orodij

Google Analytics

To spletno mesto na podlagi vašega predhodnega soglasja uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja tako imenovane "piškotke", besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Če je na tej spletni strani aktivirana anonimizacija IP, bo Google predhodno skrajšal vaš naslov IP znotraj držav članic Evropske unije ali drugih držav pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Celoten naslov IP se pošlje le Googlovemu strežniku v ZDA. Spletno mesto uporablja Google Analytics s pripono "_anonymizeIp ()". Posledično se naslovi IP nadalje obdelajo v skrajšani obliki, tako da je mogoče izključiti osebne reference. Če lahko zbrane podatke o vas povežete z osebo, bo to takoj izključeno in osebni podatki bodo takoj izbrisani. Google Analytics uporabljamo za analizo uporabe našega spletnega mesta in njegovo redno izboljševanje. Pridobljene statistike lahko uporabimo za izboljšanje naše ponudbe in jo naredimo bolj zanimivo za vas kot uporabnika. Pravna podlaga za uporabo storitve Google Analytics je člen 6, odstavek 1, točka 1, alineja a Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Podatki neodvisnega ponudnika: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, faks: +353 (1) 436 1001.

To spletno mesto uporablja tudi Google Analytics za analizo pretoka obiskovalcev med napravami, ki se izvede prek ID-ja uporabnika. Analizo uporabe med različnimi napravami lahko onemogočite v svojem računu stranke v razdelku »Moji podatki«, »Osebni podatki«, https://myaccount.google.com.

Podatke na ravni uporabnika in dogodka, ki se shranijo s piškotki, identifikacijami uporabnikov (npr. ID uporabnika) in ID-ji oglaševanja (npr. Piškotki DoubleClick, ID oglaševanja za Android, IDFA [Apple-ov identifikator za oglaševalce] ), shranjujemo 14 mesecev, preden jih samodejno izbrišemo.

Google Tag Manager

Google Tag Manager je rešitev, s katero lahko tržniki upravljajo oznake spletnih mest prek vmesnika. Samo orodje Tag Manager (ki implementira oznake) je domena brez piškotkov in ne zbira nobenih osebnih podatkov. Orodje sproži druge oznake, ki pa lahko zbirajo podatke. Google Tag Manager nima dostopa do teh podatkov. Če je bila deaktivirana na ravni domene ali piškotkov, bo veljala za vse oznake za sledenje, ki so bile implementirane z Google Tag Manager.

DoubleClick

To spletno mesto uporablja Googlovo orodje za spletno trženje DoubleClick. DoubleClick uporablja piškotke za prikazovanje oglasov, ki so pomembni za uporabnike, za izboljšanje poročil o uspešnosti kampanje ali za preprečevanje večkratnega prikazovanja istega oglasa istemu uporabniku. Google uporablja ID piškotka, da zabeleži, kateri oglasi so prikazani v katerem brskalniku, in tako lahko prepreči njihovo večkratno prikazovanje. Poleg tega DoubleClick lahko z ID-ji piškotkov beleži tako imenovane konverzije, ki se nanašajo na zahteve za oglase. To se zgodi, ko uporabnik vidi oglas DoubleClick in nato z istim brskalnikom obišče spletno mesto oglaševalca in tam nekaj kupi. Po Googlu piškotki DoubleClick ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov.

Na obseg in nadaljnjo uporabo podatkov, ki jih Google zbira z uporabo tega orodja, nimamo vpliva, zato vas obvestimo glede na našo raven znanja: Google z integracijo DoubleClicka prejme podatke, da ste dostopali do ustreznega dela našega spletnega mesta ali ste kliknili oglas pri nas. Če ste registrirani pri Googlovi storitvi, lahko Google obisk dodeli vašemu računu. Tudi če niste registrirani pri Googlu ali se niste prijavili, obstaja možnost, da ponudnik izve vaš naslov IP in ga shrani.

Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je člen 6, odstavek 1, stavek 1 lit. a Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Nadaljnje informacije o DoubleClick by Google so na voljo na https://support.google.com/faqs/answer/2727482?hl=en ter o splošni zaščiti podatkov pri Googlu: https://policies.google.com/privacy?hl=sl-NL&fg=1. Lahko pa obiščete spletno mesto Network Advertising Initiative (NAI) na naslovu http://www.networkadvertising.org.

Za več informacij o posameznih piškotkih, ki jih uporabljamo, in namenih, za katere jih uporabljamo, glejte spodnjo tabelo:

Potrebni: nujni piškotki pomagajo uporabljati spletno mesto, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po straneh in dostop do varnih delov spletnega mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

Ime piškotkaOpisDatum izteka piškotkov
JSESSIONIDVzdržuje uporabniški status za vse zahteve strani.Seja
AKA_A2To je piškotek za dostavo vsebine in storitev infrastrukture v oblaku, ki distribuira, pospešuje in ščiti spletne aplikacije. Piškotek Akamai, imenovan A2, se uporablja za zaščito našega spletnega mesta, skrajšanje časa nalaganja strani z uporabo funkcije Adaptive Acceleration in izboljšanje uporabniške izkušnje. 1 ura

Statistični: Statistični piškotki lastnikom spletnih strani pomagajo razumeti, kako obiskovalci sodelujejo s stranjo. Za to ti piškotki zbirajo in sporočajo anonimizirane podatke.

Ime piškotkaOpisDatum izteka piškotka
_gaRegistrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.2 leti
_gidRegistrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto.1 dan
_gat_UA-44297323-26
UA-44297323-26
UA-44297323-26
& UA-44297323-4

Google Analytics uporablja za zmanjšanje stopnje zahtev.

1 dan
_dc_gtm_UA-44297323-26 & UA-44297323-4, G-3MR8BHS444

Uporablja ga Google Tag Manager za nadzor nalaganja oznake skripta Google Analytics.

1 dan
disableGTM.1 dan
_utmaUporablja se za ločevanje uporabnikov in sej. Piškotek se ustvari, ko se izvaja knjižnica JavaScript in ni piškotkov _utma. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics.seja

Trženje: tržni piškotki se uporabljajo za sledenje obiskovalcem na spletnih straneh. Cilj je umestiti oglase, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika ter tako bolj dragoceni za založnike in neodvisne oglaševalce.

Ime piškotkaOpisDatum izteka piškotkov
_gcl_auUporablja ga Google Tag Manager za shranjevanje in sledenje konverzijam.3 mesece

Vaše pravice in stiki z nami

Z vašimi zahtevami ali vprašanji se lahko obrnete na Freudenberg gospodinjski proizvodi, Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš oz. vileda.slovenia@fhp-ww.com ali na osebo, odgovorno za varstvo podatkov, na naslovu data_privacy@fhp-ww.com. Če menite, da pri obdelavi vaših podatkov kršimo zakonodajo o varstvu podatkov, vas prosimo, da nas kontaktirate, da bomo razjasnili vaše pomisleke. Prav tako se imate pravico pritožiti pri Informacijskem pooblaščencu na naslovu Dunajska 22, 1000 Ljubljana oz. gp.ip@ip-rs.si , če menite, da se vaši osebni podatki ne obdelujejo zakonito.

a brand of FREUDENBERG